Търсачки

Най-добрите онлайн източници на информация и инструменти за SEO:


Форуми и статии:

  • Webmaster World (новини за Google) - Това е уебфорум, на който се дискутира всяка стъпка, която търсачката прави. Ако искате да изследвате Google под микроскoп, можете да го направите тук.

Резултати от социални проучвания в Yahoo!

Какво са обществените проучвания на Yahoo?

Yahoo изменя драстично стратегията на своята търсачка няколко пъти. Една от целите на търсачката е и да достави резултати за своите потребители относно области, които не са включени в алгоритмите на повечето търсачки, като теми за мнение и персонализирани резултати.

Търсачка AltaVista


AltaVista е една от най-старите търсачки, която се промени много през последното десетилетие. В момента технологията на AltaVista се зарежда от Yahoo.

В превод AltaVista означава "изглед от горе". Тя е една от първите търсачки, които се появяват в интернет. За съжаление AltaVista изгубва добрите си позиции в края на 90-те - изместват я търсачки като MSN и Google. В този момент AltaVista е малка търсачка, която използва базата данни на Yahoo.

AltaVista стартира през 1995, когато инженери изобретяват метод за съхранението на всяка дума от всички страници, които може да се намерят в интернет. Методът позволява изтеглянето на информация с помощта на бърз и лесен за достъп индекс. През декември, по-малко от 6 месеца след стартирането на проекта, AltaVista е отворена и за широката публика, като индекса, с който разполага, достига 16 милона документа. С повече от 300,000 търсения направени от посетителите, още през първия ден от стартирането на търсачката, AltaVista се превръща в успех за своите създатели. До края на 1996, търсачката отговаря на 19 милиона запитвания ежедневно. По това време AltaVista е любимка както на начинаещите, така и на професионалистите, но след появата на Google започва бавно да залязва.

След смяната на много собственици като Compaq и още една компания, която притежава част от Lycos, AltaVista намира своя притежател в лицето на Overture, през февруари 2003. Overture я закупува на цената от $140 милиона. Тази цена е само една малка част от сумата от $2.3 билиона, на която оценяват AltaVista през 2000 година.

Как работят търсачките (Google, Yahoo, MSN, ...)

С какви очи търсачките "виждат"?

Защо майсторски конструиран уеб сайт може да бъде оценен зле от търсачките в интернет?

Понякога просто не можете да достигнете първите 3 страници в класациите на търсачките и не разбирате защо. Може би просто обърквате търсачките, които искат да индексират сайта ви.

Общо съдържание