SEO уеб хостинг

Хостинг сървъра където се намира вашия сайт също оказва голямо влияние за по-доброто позициониране в резултатите на търсачките. Следните фактори са от значение:


Хостинг сървъра където се намира вашия сайт също оказва голямо влияние за по-доброто позициониране в резултатите на търсачките. Следните фактори са от значение:

– Сървърът е добре да е разположен близо до вашите потребители. Google ще изкара по-напред сайта ви за търсене от български потребители ако и хостинг сървъра се намира в България.
– Сървърът не трябва да блокира ботовете на важните търсачки. Понякога автоматични системи за сигурност погрешно идентифицират ботовете като опити за DoS атаки и ги блокират временно или за постоянно. Тъй като ботовете на търсещите машини генерират доста натоварване на сървърите, някои хостинг доставчици ги блокират по един или друг начин. Можете да си следите логовете на Apache както и акаунта в Google Webmaster Tools за да сте сигурни че важните ботове имат пълен достъп да индексират.
– Хостинг сървърът трябва да е бърз. Google засича времето за зареждане и ако е сайта е бавен може това да навреди на позициите ви. Понякога забавянето може да идва от много на брой или неподходчщи плъгини към сайта ви. Но това, с което хостинг сървъра може да помогне е примерно да използва gzip / deflate компресия на страниците ви за по-бързо предаване по мрежата.
– Съвърът трябва да е защите от хакерски атаки, тъй като в резултат често се инжектира зловреден код в страниците ви. Това може да доведе до блокиране на сайта в търсачките докато не се отстрани проблема.

Добра хостинг компания, отговарща на всички горни изисквания е фирмата която поддържа и нашия сайт.
Ако не ползвате споделен хостинг, е добре настройките на сървъра ви да се правят от компетентен администратор и съобразени с насоките на Google за уебмастъри